Till alla sötsugna: Här är veckans chokladtröst!

Linn Larsson har gjort boken Fika för vänner (Prisma), en söt liten bakbok med bilder av Jimmie Lannér. Precis som i kärleksrelationer måste man ta hand om sina närmaste och visa att man tycker om dem, skriver Linn i inledningsordet. Så - bjud hem dina vänner på fika!

Chokladtröst med vispad vispgrädde
8 bitar

100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 1/2 del strösocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt


Till servering:

florsocker
vispad grädde


1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten.
3. Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull.
4. Vispa ägg och socker lätt. Blanda samman mjöl och salt.
5. Rör ihop samtliga ingredienser till en jämn smet och bred ut i formen. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
6. Sikta florsocker över kakan och servera med grädde.

(Källa: http://www.na.se/artikel.asp?intID=1432063)

Har dock inte gjort den själv - men visst ser den god ut!!!


gratis är gott!

Natten har gått jätte bra, vart dock väldigt törstig på vägen ner. Stannade till i Västerås - hoppade ur lastbilen och gick bort till grillen. Killen i luckan "kör du lastbil?" Jag svarade "ja det gör jag". Han frågade vad jag skulle ha och jag svarade en Cola, du får den... Du är den första tjej jag ser som kör lastbil! Varsågod! Bara tacka och ta emot... Hade tänkt att ha den sista skvätten här hemma i soffan men så vart det inte... Den står kvar på lastbilden där jag ställde den när jag skulle låsa förar dörren *suck* Sen kom "tre lingons" kollega, vi små pratade om väglag och hur mycket vi kör om nätterna. Tankarna på Colan var som bortblåst och jag åkte hem... Vill ha mig gratis cola!!! =( Vill ha, vill ha!!! Nu kommer den stå där tills på måndag morgon då min kollega kommer och hittar den... *skratt* Ja ja... man kan ju inte få allt! Livets hårda skola!

Har hittat en ny favorit låt som jag tänkte dela med mig utav...


rainbow - all night long

Men det vart svårt att hitta en video som ger låten rättvisa. Men riktigt skönt sound i lastbilens högtalare!! "Hittade" den så klart på Rock Klassiker! VILKEN GRYM RADIO STATION!!!

Tack för mig och go natt! *ridån går ner*

det är ju så att man nästan blir rörd!Inte alltid man får fina rosor bara så där... ♥ Tack!!
Men det piggar upp så här på fredags kvällen då man snart ska iväg och jobba!


Natt bloggeri!

Mitt huvud är alldeles tomt - som vanligt tänker ni - Ja, faktiskt så är det så *s* Men det är tillåtet, ibland... En natt kvar att jobba innan helgen´s ankomst. Veckorna går oerhört fort när man jobbar ständig natt, och dumt nog går helgerna ännu fortare... Va skönt det skulle vara om man kunde få helgen att gå lite saktare. Då skulle man kunna hinna med lite mer saker! Men så är det ju inte tyvärr... Det är ett skit att jobba fredags natten!! Man sitter där, iallafall var det så första sommaren när jag jobbade att vännerna ringde och ville  ha med en på div saker. Nu har de lärt sig... *suck* Känns inge roligt att behöva tacka nej bara för att man ska iväg jobba då alla andra är ute och har roligt! Men tyvärr måste man ju det!! *deppigt*

Längtar till sommaren nu... Visst är vintern fin - snöig och kall. Men sommaren - den är varm, skön och energi givande!!! Det är precis vad jag skulle behöva; ENERGI! Mörkret suger musten ur mig! Mörker, mörker och ännu med mörker... Det märks på nätternas telefon samtal om inte annat, vi svammlar om allt och ingenting. Skulle vara roligt att spela in ett helt samtal som kan vara i en timme eller två... eller inte! *skratt* Mycket dumt som blir sagt! Tex...

- Jag är hungrig!
- Jag har en saftig klubba du kan få suga på...
(jag brister ut i skratt, och efter sisådär 5 sek fattar den generösa chaffören vad han sagt och försöker förklara sig - oj va vi skrattade)

eller...

- Du har ett rep hängandes bak på släpet!
- En röv???
- Nej, ett rep!!!
(det skrattar vi åt än idag, grejen var det att han som hade repet hängandes hade usel mottagning på mobilen och hörde typ nada... men vi två andra i samtalet bröt ihop!)

Kanske inte låter speciellt roligt när man bara läser det rakt upp och ner... Men jag lovar, tårarna rinner av skratt när vi sätter igång!! Skönt att ingen av oss är speciellt prydd - eller, jag har nog blivit härdad!!! *skratt*

Men nu är det läggdax... Simma lungt! ♥

Så nära, men ändå så långt borta... ♥


grubbel om natten...

Oj va tankar det far genom huvudet när man sitter där  bakom ratten... Alla som gjort intryck och avtryck i mitt liv genom åren! Vilka finns kvar, vilka har försvunnit... Känner en stor saknad efter dem som man gick i skolan med... och dem man jobbat med. Fick en tanke för ett tag sedan då jag gick med i FaceBook - "Inga barn? Inget värd!" De man umgicks med på tex gymnasiet, de flesta sitter idag med ett eller två barn - de har gift sig och gått vidare. Jag är så oerhört glad för deras skull... Men varför skulle jag hamna "utanför"? Jo, min enda tanke är då... Jag har inga barn, jag har inte gift mig... är inte jag då värd att behålla som vän? Tas inte jag på allvar? Bara för att de har haft turen att hitta någon att dela sitt liv med och inte jag har gjort det tidigare?... Man känner sig ganska så ensam och på nå sätt övergiven. Visst har jag självklart nya underbara vänner och de som funnits kvar sen ett tag tillbaka. Men på riktigt, riktigt!... Pratade med kollegan om vänskap sedan 18 års åldern igår kväll, att hålla kontakten varje dag i en evighet... Det finns ingen sådan i mitt liv... Tror inte att det finns någon som jag kan prata med ALLT om *tänker* jo, en finns det! Annars har man ju olika vänner till olika saker... Låter väldigt ytligt, och jag känner mig väldigt ytlig när jag skriver det! Självklart hyser jag kärlek över mina vänner - de är det bästa som finns och de finns alltid där!

Är det bara jag som känner så här? Kanske är det mig det är fel på, det mina fd vänner kom på för flera år sedan och bara försvann... Men grejen är det att jag kan verkligen inte hitta några fel! Jag har bara inte haft den turen som de har haft. Men har haft turen att få träffa ännu fler underbara människor! Men jag har den bästa tiden kvar!! Men mycket hänger väl på mig oxå - att vårda den vänskap man vill ha kvar! Sitter nu med ett leende som jag inte hade när jag började skriva... MINA VÄNNER ÄR UNDERBARA! ♥

Från min blogg den 5 Januari 2009...  (kedjebrev)
Vänner är verkligen viktiga i var människas liv!

Lägg märke till  vad du  läser. Efter att du har läst allt, kommer du att förstå ... 

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period  eller för resten av livet. När du förstår orsaken, kommer du också att  förstå hur du skall  förhålla dig till denna person. När någon  kommer in i ditt liv, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt. De har kommit för att hjälpa dig genom en svårighet, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och  spirituellt. Det kan verka som om de är  sända från himlen, och det är de!   
De är därför du  behöver dem för. Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på en till  synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något  som gör att ert förhållande tar slut. Ibland dör de, andra gånger lämnar de dig. 

Ibland provocerar de dig  och tvingar dig att fatta ett beslut. Det som är viktigt att förstå, är att ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade till universum har blivit bönhörd, och det  är nu dags att gå vidare. Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD, för att det är din tur att  dela med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le!  Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje. Tro på det! Det är äkta! Men bara för en period...

Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt  jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.  

Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt. Tack för att mina vänner är en del  av mitt liv, antingen det är för en period eller för resten av livet! ♥

Så sant! Det är ju faktiskt så - vare sig man vill eller inte! Bara att ta tjuren vid hornen och inse fakta! Det är inga fel på mig - och inte på dig heller om du skulle känna igen dig! ...det är bara så här livet är!

Puss & kram ♥

skratt attack

11.49 kom samtalet, 14.50 hemma igen. Där emellan en till timmes sömn och lite mat... 16.30 FÄRDIG!
 
  

Bra när man upptäcker på tredje stolen att "Hmm... det är ju olika längd på skruvarna, säkert av en anledning med!" Får ta en dag för att gå igenom stolarna ordentligt, så att allt sitter där det ska. Men så går det när man bara vill få ihop någonting utan att kolla på ritningen *s* Men nu står de runt matbordet i vardagsrummet - så nöjd! - Lite skillnad mot förut! Som jag har väntat!!! Tack för julklappen mamma och pappa! ♥ Och ett oerhört stort tack för skjutsen!!!

Ps. inga skruvar över iallafall!! Ds

jobb - missad födelsedag - hårfärgning...

Ännu 60 mil till att lägga bakom sig... Undrar hur många gånger man rullat den där vägen nu, skulle ju vara intressant att räkna... men jag tror nog att jag avstår!! Skulle säkert hamna i fosterställning och börja gråta! *skratt* Milen rullar verkligen iväg i antal, likaså dagarna... Knappt så att man hinner med. Missade tom att det i söndags skulle ha varit J.B´s 34:de födelsedag, upptäckte det först igår kväll när jag skulle skriva färdskrivarbladet inför kvällens körning! Skämdes lite över att jag hade missat det - tänkte tanken i lördags, men glömde sen bort det! Sånt som händer... tror jag.

Nä, om jag skulle vara duktig med att gå och lägga mig i tid för en gångs skull! Hade visserligen tänkt färga håret när jag kom hem... Men tror nog att det får vänta tills jag har vaknat! Bättre att göra en sådan sak när man är pigg och allert än trött och ännu mera trött! Eller om det får bli till helgen, men det ska bli spännande med en ny hårfärg i vilket fall som helst! Kommer med all säkerhet att blogga om det... Så håll ögonen öppna! =) Men det finns ju någon som kan få ut för det om det blir fel... inte jag som valde nyansen nämligen... *hihi* Men det finns ju mössa... min fina "skull" mössa! Fast det kommer säkert att bli bra... bara jag som vant mig med att se ut som en urtvättad... någonting!

Natti natti!!!

Baka, baka liten kaka...

Men det var inte så dagen började... Dagen började med ett leende så fort jag vaknade, trots att det vart manfall här igår. Vi vart 2 st av minst 12 st bjudna... Så vi hamnade på en fest några hus längre bort *haha* Vilket satans drag!! Sen vart det utgång på "mitt andra hem"... Vilka sköna människor! Sen hemfärd... men ingen hemfärd utan fylle mat - hamnade vid "hålet i väggen". Mums... *s* Väl hemma efter lite suck och stön vart det läggdax i sängen... Känns konstigt att ha varit så pigg som jag varit idag. Fast det kan väl bero på sällskapet och att dagen har varit fylld med skratt och lite - eller, väldigt bra "brain-storming" om en affärs idé som jag tror på till 110%!! *håller tummarna*

Sitter nu med en kaka i ugnen... KLADDKAKA! Fick en beställning för ett tag sedan... och nu vart det äntligen utav! Det är 5 minuter kvar på gräddnings tiden, Åååå... va fin den är!! Och va gott det luktar! *nöjd* hoppas bara den blir godkänd oxå! Men måste tacka pappa för telefon supporten - med att komma på vad det skulle vara i den lilla kakan då jag inte tittade på receptet innan inhandlingen.
 
Ja, sen är det några timmar kvar innan det är läggdax igen... blir väl liggläge i soffan skulle jag tro! Just ja!!! Jag skulle ju hjälpa kusinen oxå... Ja, men då har jag nattens timmar räddade! =)

Bloggar kanske mer senare... Hej svejs!...

En sida till...

... att komma ihåg! KingsClub.se Det är först och främst en sida för de som kör Scania och de som gillar lastbilar... Vilken kategori ingår jag i?? Jag kör inte Scania, gillar jag lastbilar då? Visst... mitt jobb är ju att köra dem... Men det var nog mest pga att mina snälla och *host* vänliga kollegor ville att jag skulle bli med där! Så vad gör man inte! Men man skulle tydligen få en nyckelring... Så då var ju saken biff!
Go natt!
'så dä så'...

Hmm...

Vet inte riktigt vad jag ska blogga om! Är trött som satan, men kan ändå inte somna... För mycket tankar i huvudet!

Natten har iallafall gått bra... Hamnade i ett roligt telefon samtal nästan hela vägen neråt... ojojoj va man kan prata när man är trött! Men tur att man vet en gräns för vad man kan säga och inte säga *s* lätt att det kan bli lite för mycket information om vissa saker! Men det jag fortfarande undrar över är... "i vilken ände blir man nervös?" Frågeställaren - en aningen trött och gäspande chaffis med grym musik smak!

Nä, om John Blund skulle kunna ta och behaga komma hit snart... skulle vara ljuvligt!!!

ps. Fest på lördag! Ljus-partyt inställt! ... Lämna en kommentar om du vill komma! ds. ♥
ps2. mamma - jag tog den vanliga vägen... den var i mycket bättre skick än i går! =) ds2...

trött - men kan inte somna...


tårar, ilska och ... goá vänner!

Det kan väl sammanfatta de senaste timmarna... Lite överdrivet med tårar kanske, men ilska och besvikelse i allra högsta grad! Beställde de stolar jag så länge velat ha, men som plånboken inte riktigt haft stöd till för att köpa. Men i måndags hittade jag dem - så fina och nedsatta i pris! Kunde det bli bättre?? Ringde och bokade 4 st, hittade skjuts med stor bil och vi åkte dit... men det fanns inga stolar till mig. Inte i någon av stans butiker med mitt namn på. Men nu har jag bokat 4st nya stolar, och de ska ringa när de komit in *håller tummarna* Vill verkligen ha dem!!

De goá vännerna är de som står ut med mig på nätterna *s* Eller så är det jag som biter ihop och får stå ut med dem!! ;) Men det känns skönt att ha dem ett samtal bort. Bara sitta och kunna snacka bort tiden... Blir för enformigt att bara sitta och lyssna på radion, speciellt en natt som denna. Körde över Uppsala istället för över Sala - den ordinarie vägen skulle ha varit rent bedrövlig att köra! "Isig och jävlig" för att citera ordagrant. Men det resulterade iallafall i att vi alla kom fram helskinnade och med lite högre lön nästa månad (övertid tycker vi om!)

Go natt!

Ibland går det bara inte som man tänkt sig...BURN-E

Hej mitt vinterland...

VARFÖR??? Kan inte våren få komma nu? Visst så är det bara januari, men ändå! Inget annat stämmer ju så varför ska det bli vinter igen? Det kommer ju ändå vara borta snart. Känner ingen större oro inför att köra längre iallafall och det är ju skönt. Visst, om det kanske skulle komma uppåt en meter, då vore det väl inte så roligt, men va fint det skulle vara!! Det är lite delade känslor vad gäller snön för min del... Det blir fint, ljusare och mysigare. Men är ett helvete att köra i, speciellt när det fryser på då de inte fått bort snö och slask från vägarna.

Igår åkte julen in i garderoben igen, tog några varv i lägenheten för att se att alla tomtar och dyligt hade hittats. Och det hade de... trodde jag iallafall. Det första jag såg när jag vaknade var en tyg gran som fortfarande hängde fint på gardinstången i sovrummet. Så det blir till att ta fram kartongen igen... men om jag känner mig rätt så kommer det vara glömt när jag har skrivit klart det här *s*

Nä, om man skulle ta tag i den här dagen... Diska lite innan man ska iväg och jobba igen. Men en sak som gör det lättare att köra på nätterna är att jag nu får in Rock klassiker på radion, ända från Örebro och upp till Tönnebro... Nice! Det underlättar nå enormt ska jag säga. Lyssna på gamla låtar och få minnen som jag knappt visste existerade. Sitte där i hytten och små le för sig själv... Åååå... jag vill iväg och jobba! Visst kan jag sätta på radion i köket... Men det blir en helt annan känlsa i låtarna när man sitter bakom ratten. Det här är nog första jobbet som jag längtar till... sen längtar jag ju till våren och sommaren såklart! Men det är jag väl inte ensam om??...

"tuuut-tuuut"

Tänkvärt!

För några år sedan när jag läste till Fritidsledare så gjorde jag ett arbete som skulle presenteras inför klassen - och där hade jag med en sång...


Björn Afzelius - Ikaros

"Vill du bli respekterad av din avbild får du visa din avbild respekt" är den sista meningen i sången, kom att tänka på den förut. Visst är det fler rader i sången som stämmer i det verkliga livet - som man nog borde tänka på lite oftare. Ingen blir som man vill att de ska vara, man blir som man blir bemött, behandlad och framför allt uppmärksammad. Första gången jag hörde 'Ikaros' satte den sig i hjärtat på en gång. För det är ju så det är... kände mig träffad, den fick mig att tänka efter. Vad är det som ryms inuti mig? Visst kan man fela ibland som människa, säga och göra saker som man kanske inte tänkt igenom först. Men i grund och botten är vi alla lika mycket värda, och vi har med all rätt att få vara det! Det kommer alltid att finnas hinder man ska ta sig förbi. Så är ju livet! Men Alla kommer vi att lyckas!!

"Låt den du älskar få pröva sina vingar!"

Världens bästa pappa fyller år!!!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!

         
                              Happy birthday                       Magnus Uggla - Nu har pappa laddat bössan

Älskar dig!!!


äntligen helg!

Efter en mycket lugn natt på vägarna så är man då äntligen hemma. Fick ta en timmes sömn i lastbilen på parkeringen för att tajma in bussen hem. Sen vart det några minuter i ensamheten uppe på stan, tror aldrig att jag har sett den så öde... Men det började sakta röra på sig  - bussar, lastbilar, tidningsbud, cyklister, sopbilen... Men medans de jobbar vidare ska jag ta några timmar sömn till. Men innan dess... Nattens låt...

 
Europe - Sign Of The Times

"When the word is out from the other side She turns around Cause day and night shes waited patiently Now a diferent kind of world out there Is to be found Its over now for everyone to see This is the way its meant to be Its the way that we make things right Its the way that we hold on tight I know, its the sign of the times Its the way that we make things turn Its the way that we live and learn I know, its the sign of the times It wakes him up, he turns around And now hes gone Hes been waitin for this moment desperately Now the time is right, hes turnin back Hes going home Yeah its over now for everyone to see This is the way its meant to be Its the way that we make things right Its the way that we hold on tight I know, its the sign of the times Its the way that we make things turn Its the way that we live and learn I know, its the sign of the times And every time its on my mind I feel so insecure it worries me To end up here alone But everytime I realize I need her more and more Id never make it on my own ... "

Tack för Rock Klassiker på radion!! =)

4 år


(kände du Jimmy? lämna gärna ett litet minne i 'kommentarer' nedan)

Tess alá Zombie...

Då har den natten passerat som jag inte trodde skulle vara föräns i morgon natt! Det var därför jag inte förstod mamma´s sms som jag fick innan jag lämnade Örebro... "Hej! Vill säga att du inte är ensam om dina tankar inatt! KRAM"  ...vad menade hon med det?... Men det klarnade när jag hörde Guns n´ Roses låt 'Don´t cry' på radion, ja men visst... det är ju inatt!! "...An don't you cry tonight. Don't you cry tonight. Don't you cry tonight. There's a heaven above you baby. And don't you cry tonight..." Hur kunde jag ha missat det? När jag sen kom till Västerås och svängde av på 56:an kom det en Fonus bil i rondellen, yttligare ett tecken på att jag skulle minnas? Satt sen hela kvällen och natten och väntade på "de tredje" som skulle hända... förväntade mig ett stjärnfall eller något - men det enda stjärnfall jag får vara med om inatt är när jag faller i sömn... som den stjärna jag är! *s*

  
Kristian Valen - Don't Cry
(inte orginalet... men kände för att le lite - och ville dela med mig!)

Annars har natten varit underbar! -11 grader och stjärnklart! Tack!

Rock klassiker


Knocking on heavens door - Guns n´ Roses

Vilka gamla låtar ... vilka minnen - känns nästan som igår när man tänker tillbaka ... Rock klassiker har nu börjat att sända i Örebro (106,3) och Västerås (106.9 eller om det är tvärtom) - Helt suveränt i vilket fall som helst! Nätterna går riktigt fort när man jobbar - sitter och sjunger till. Ibland får man små rysningar längs ryggraden av välbehag... Just 'Knocking on heavens door' var en av den låtar de killband på skolan spelade på talangjakterna på centrumgården/bion. Vi hade alla våra favoriter bland killarna, tur att samtliga spelade i samma band! Hur hade det gått annars?

Nä, NU är det iallafall dax för att sova ... Natti natti Dumbo!

Otrolig!!Trazan & Banarne - Jag vill va' som du!
/storasysterSomnade i soffan...

Hur jobbigt kan det vara att lägga sig i sängen på en gång?? Men det kan faktiskt vara väääldigt jobbigt! *s* Iallafall för mig & Dumbo! Han är så envis... Han vill bara inte! (för trött för att skriva nå vettigt just nu) Men Niiiissseeee... Han klarar det mesta! Bada, flyga och hoppa... *s* Nä, nu lägger jag ner... Räckte med att underhålla familjen vid ca 10 år ålder?? Det vart inte ens uppskattat... Hmm... undra varför?? De fick ju bara höra på det från Öland och hem till Nora... *skratt* Nå ja...
Go natt!

besökare

Haha... några är det som läser iallafall! Roligt!!!


Tack för besöket - Välkommen åter! 


- Emerson
ler fortfarande...

Allt sker av en slump! ...det visade sig vara så igår iallafall när jag var på väg till jobbet. Satte mig på bussen, missade att hoppa av där jag skulle då jag satt i andra tankar... Hållplatsen efter klev det på en lite förfriskad människa; han pratade för sig själv "undra om jag sitter på rätt buss nu..." "jo, men det gör jag..." (hans polare klev på vid nästa hållplats) " "varför klä in kyrkan i tegelstenar, speciellt tornet... det ska ändå ramla en dag" "Aaa... nu är vi på järntorgen (säger till polaren) har du tagit ditt järn?..." Han sa en massa mer - men nu till det gulligaste!!! Jag hade hoppat av bussen, stod väntandes på den andra, då en mamma och hennes son (ca 4 år) kommer gåendes förbi mig, sonen utbrister "titta, en arbets tjej" Jag stod ju där i mina arbetskläder och mamman log mot mig, jag kunde inte låta bli att skratta till... mamman skrattade och de gick vidare. Tänk att ett främmande litet barn kan göra en glad för bara fyra ord. Barn är underbara!!! Och den energin det var i orden... de värmde! Jag syntes, inte bara pga mina gula varsel kläder utan för att ... ja, vad var det?? man är ju inte så speciellt svår att missa i den klädseln! *s* Ler iallafall fortfarande åt det! Tack barnet!

Om jag inte hade missat att hoppa av bussen utan gjort det hade jag aldrig mött dessa sköna människor! Man ska vara lite förvirrad och sitta i andra tankar, det mår man nog bara bra utav! Ska nog vara lite mer förvirrad, om det går?! Natten har iallafall varit hur bra som helst, visst har det blåst stormbyar en massa och regnat lite... men vad gör det? Det hade kunnat vara värre!! Isbjörnar och driv is!!! Brrr... Inte roligt!!

"plats Dumbo"


Inte lätt...

Det är inte lätt när verkligheten kommer ifatt en... man är inte alltid så stor och stark som man tror eller önskar!
-tessattack

verklighetenKaffe Och En Cigarett - Uno Svenningsson

så söt...Till slut så...

 Ja, ganska nöjd faktiskt! Hoppas lillasyster med blir det... Nä, nu är det sov dax!! Men ta och besök lillasysters blogg oxå - och lämna ett litet medelande om att hon ska ta upp bloggningen igen! ... Nu när sidan är sååå fiiin!

What's love got to do with it...

Gick nyss på tv... - vilen film, och vilket liv - VILKEN TJEJ!  Amerikanskt dramadokumentär från 1993. Tina Turner föds på en gård i Nutbush, Tennessee med dopnamnet Anna Mae Bullock. Hennes uppväxt är svår men hennes tidsfördriv och hobby blir att gå med i kyrkokören. En dag sticker hennes alkoholiserade mamma från gården och endast Anna Maes mormor finns kvar där som tar hand om Anna Mae. 1957 träffar Anna Mae äntligen sin mamma och sin syster. Hon går på stadens nattklubbar och träffar då Ike Turner, bluessångare och gitarrist. Hon väljs ut till att sjunga med Ike och snart träffas de igen. De blir förälskade och gifter sig. Men sedan bryter helvetet loss då Ike slår henne om hon inte sjunger hans låtar på hans sätt...


oh what's love got to do, got to do with it
what`s love but a
second hand emotion
what`s love got to do, got to do with it
who needs a heart

when a heart can be broken


julgransplundring!

Minns när vi satt vid matbordet med hammaren för att slå sönder huset - pepparkakshuset såklart... Det är ju evigheter sedan. Har nu varken papparkakshus eller julgran här hemma. Så vad ska jag plundra då??? *fniss* Vin boxen så klart!! Ett vin från Australien med mycket fruktig, men aningen syltig smak med inslag av mörka bär, violpastill och vanilj. Doften skall vara Ungdomlig, och ha en fruktig doft med inslag av plommonsylt, violpastill och vanilj. Ja, det kanske man stämma *haha* Det är iallafall ett "sitta-och-mysa-i-soffan-vin" Ska se om  jag hittar någon rolig recention om vinet på nätet... brb... Kom på att jag kanske ska säga vad vinet heter *S* Opal Springs Nr.6352.

Opal Springs - en juvel bland boxar (duktig jag är att välja just det)

Lyssna på det här... "Likt en juvel ska man kunna vrida och vända på ett bra vin. Dofta och dofta igen. Smaka och smaka igen. Och varje gång ska man kunna upptäcka något man förut inte fann. En ny smak - en ny doft - minnen. Precis så fungerar Vinguiden.com:s vintips Opal Springs. Hemligheten bakom detta vin som är lika mångfacetterad som en opal, med en symfoni av smaker och dofter, är druvblandningen. Där varje druva bidrar till helheten." Visst var det vackert!! *snyft*

Vinet har av de svenska vinsmakarna fått bra recensioner:
Fem stjärnor av fem Allers 2006-05-18
Mycket prisvärda "Röda bär och björnbär parfymeras av vanilj och myntadofter" ICA-Kuriren 2006-04-24
Bästa boxarna just nu Claes Peterson tipsar om bästa lådvinerna, Magazine Café 2006-01-17

                                                                                                             *skål*


Gå med du oxå!(klicka på bilden och du kommer till Facebook...)

Logg i blogg

Vaken med P3 & P4 (på nätterna) har en timme under programmets gång då man får svara på några i förväg stälda frågor... Och i slutet av timmen läses en logg upp och låten spelas. VINTERLOGGEN -09 lyder följande!

- Vad önskar du av 2009? Att mina nära och kära får vara friska (inkl jag) Jag önskar mig även ro i allt jag gör. Vill inte känna någon stress för någonting! Allt tar den tid det tar av en anledning... Varför stressa när man har hela livet på sig ... :-/


- Vad skrattade du åt sist? Måste ha varit åt någonting när jag jobbade... *tänker* Jo, måste ha varit när en vän ringde med videosamtal. Inget man är van vid direkt att använda... Men roligt!


- Vilken är din "må-bra" låt? Hmm... för tillfället... (orkar inte fundera längre)
Inner Circle - Games People Play
(bara videon får en ju att le...)

~ Go natt!! ~

Underbara älskade jobb!

Är lite kluven vad det gäller att känna när jag kommer hem från jobbet! Vissa nätter känns det som om allt går emot en, medans andra är lugna och harmoniska. Det sist nämnda beskriver natten som varit! *skönt* Ibland känns det som om "väder gudarna" tänker: Nä, nu har vi jävlats tillräckligt för denna vecka... Så nu lägger vi bara lite dimma på vägen.

En låt spelades på radion inatt  Erik Hassle - Hurtful. Fick en känsla som förde mig tillbaka i minnet till då när Hemavan gav mig den vackraste synen jag någonsin sett. Mitt i natten ute på fjället. Miljoners miljarders stjärnor. Bara jag - helt ensam utanför byvacken. Snö så lång man såg. Så oerhört vackert... Stod och mindes J.B, det var nästan som om orden i låten var hans. (Konstigt hur hjärnan kan pussla ihop olika saker.)

Om närsom en vecka är det fyra år sedan han hittades av polisen hemma i lägenheten... Kan se allt framför mig, nästan som om jag var där. Var där några dagar senare när hans föräldrar plockade bort hans saker. Såg en rulle med rep i hallen... Undra om det var "det repet" som han hade tagit en del utav. Så mycker man börjar minnas när man bara sitter och skriver... Alla fina stunder vi hade tillsammans, alla skratt, alla de gånger jag åkte med i bussen när han jobbade. Den gången han ringde från jobbet och sa att det var bråttom "Kom med ett par jobbar byxor..." De hade spruckit där bak - va vi sen skrattade åt det! Den gången jag hade brutit foten och hoppad på kryckorna efter honom på smala skogs stigar när vi var ut och fiskade. När han hade suttit och tänkt ut vad han skulle säga till mina föräldrar och förklara att jag låg på sjukhuset med bruten fot. När han sen ringde så visste dom redan... Den gången han skulle visa hur stark han var och skulle dra sönder sina kalsonger när han fortfarande hade dom på sig, och han slog sig själv på näsan och började blöda. Många fina minnen... tyvärr finns även motsatsen som får mig att må illa. Vill inte minnas, förtränger och vill bara glömma! Mycket av det jag upplevde då har gjort mig till den jag är idag. Skeptisk, frågvis, osäker på allt och alla, mycket och många iallafall... Vågar inte tro på att någon säger sanningen, för det jag förut trott har varit sanning har varit lögn. Och tyvärr finns det en till som fått mig att tvivla på att människor faktiskt kan tala sanning! ... Men motsatsen bevisas dagligen av mina underbara vänner! Ni är guld värda!!! ♥

Bönhörd!?För några timmar iallafall... Sol, blå himmel och fågel kvitter! Vår känslor... UNDERBART!! Varm O´boy på balkongen invirad i en filt! Mmm... *njuter*

ÄLSKA - HATA - ÄLSKA - HATA...

Inte en natt till med halka!! VILL INTE, VILL INTE!!! Jag älskar mitt jobb... men det finns fan gränser! Kvällen började med besök på verkstaden - trasig luftbälg. Vart sen kvarhållen på terminalen för att släpet inte var färdig lastat vid avgångstiden! Sen denna jävla halkan!!! *skrika* Vill inte ha att göra en natt till med den!!! Jag har fått nog!! Jag är less!! Var ännu närmare nu att åka av än sist det var nära. Ville bara ställa bilen och lifta hem. Är det någon som vill ha mitt jobb under vintern så är det bara att höra utav sig - högstbjudande får det! LOVAR!!!

Ska gå och lägga mig och gråta nu... Vill vakna utav kvittrande fåglar utanför fönstret. Vill känna solens strålar värma... JAG VILL, JAG VILL!!! Men får vänta... Denna JÄVLA väntan!!! VARFÖR???


tess ♥ facebook

*haha* Så oerhört roligt!!! Var emot den sidan så mycket i början... men jag sänkte mig till den nivån ändå! Det konstiga är att jag inte alls är "sänkt" utan snarare höjd! ... Va många det finns där ute som man tillbringat så mycket tid med som bara "försvann" pga olika saker - studenten, flytt, avhopp, avbrott, andra intressen mm. Men nu genom FaceBook finns möjligheten att ta upp kontakten igen *smile* vilka minnen det är som kommer tillbaka!

I´am loving it!


Nu ska jag sova... skulle redan ha gjort det för en stund sedan visserligen - men bättre sent än aldrig!

Go natt F.B - ses i mor´n!

Då var det dax då!

Inlägg nr 100!!! Hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA!!!

Vad har jag då gjort inatt när jag inte har jobbat? Ja, om jag bara visste vad jag hållit på med så vore jag nöjd, vart nästan galen några gånger! Fick iordning på lite utav det, tror jag! Men det får syster avgöra! Våra ser nu identiska ut i grunden... men inte i resultatet... Visserligen är ju inte ALLT lika, men koderna...GAAAAA!!! HA ha... Fan det är skratt retande! Får väl kanske fortsätta en annan dag för nu orkar jag inte mer... Var några gånger på väg ut i köket för att hämta vin flaskan... Men lagom då kom jag ju såklart på nå "bra" som jag skulle göra... vet inte om det vart bättre än förut som sagt... Men den där vinflaskan... Den hade varit god, men får väl spara den till helgen ist! Fast det känns nästan som att  jag har druckit upp den... alldeles seg i huvudet! Har nog tänkt för mycket! *nickar* japp... Snurrigt!

"Om du försöker ignorera en knackning på din dörr, skrik då inte "nej!" när någon frågar "Är någon hemma?".

-Nalle Puh


Gratis kläder

Tess

-Jag är skakad.
-Jag är rörd.
-...JAG ÄR VISPAD!! & lite förvirrad... Men jag är van! *s*


"Varje gång jag går ut med en karl tänker jag, är det här den man jag vill att mina barn ska tillbringa sina veckoslut med?"

-Rita Rudner

Är det Så man ska tänka?? Näääää... MIN (vem?) karl ska stanna hos mig förevigt! ♥

Hammerfall - Never ever


På ett sätt säger låten så mycket, kan beskriva mig så bra. Men, men ändå inte... Splittrad!
...vet inte varför...

Give me a smile =) tnx!

UPPDATERING! kom nu på varför låten tilltalade mig innan... J.B den 16 januari - 4 år sedan!

Första natten...

...på jobbet för det här året! Va skönt det är att vara igång igen - Kyla, rådjur och halka kan väl sammanfatta den här natten ... *s* Men det är mer snö här nere än vad det är i Tönnebro, och temperaturen är ju oxå skum... När jag åkte från Örebro var det -6, Västerås -9... sen väl framme i Tönnebro -3 *s* På hemvägen var det -6 i Västerås, -10 i Arboga... Och nu är det -7. Allt är upp och ner! T.o.m... (nå mer måste jag väl kunna hitta på) ... eller, njaaaa... Den här är nog mer rakt upp och ner! *s*Så här roade jag mig på terminalen innan avgång, var där lite för tidigt nämligen... men det gjorde ingenting! Kom ju då helt sonika iväg tidigt och med den turen jag har haft i natt så är jag redan hemma =) Kunde lika gärna ha legat i diket... (hemsk tanke - men FAN va halt det var ovanför Främlingshem. Lekte isprinsessa på vägen... med lätta steg *s*)

LEDIG I MORGON! - Swwweeettt!

Vänner är verkligen viktiga i var människas liv!

Lägg märke till  vad du  läser. Efter att du har läst allt, kommer du att förstå ... 

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period  eller för resten av livet. När du förstår orsaken, kommer du också att  förstå hur du skall  förhålla dig till denna person. När någon  kommer in i ditt liv, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt. De har kommit för att hjälpa dig genom en svårighet, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och  spirituellt. Det kan verka som om de är  sända från himlen, och det är de!   
De är därför du  behöver dem för. Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på en till  synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något  som gör att ert förhållande tar slut. Ibland dör de, andra gånger lämnar de dig. 

Ibland provocerar de dig  och tvingar dig att fatta ett beslut. Det som är viktigt att förstå, är att ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade till universum har blivit bönhörd, och det  är nu dags att gå vidare. Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD, för att det är din tur att  dela med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le!  Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje. Tro på det! Det är äkta! Men bara för en period...

Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt  jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.  

Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt. Tack för att mina vänner är en del  av mitt liv, antingen det är för en period eller för resten av livet! ♥

(kedjebrev - var så god att kopiera!)

inlägg 94

Skulle vara roligt att veta vem/vilka det är som läser min blogg, några vet jag ju visserligen, men skriv gärna ändå ... Är ju snart uppe i 100 inlägg - så jag är lite nyfiken! Du kan väl lägga en liten kommentar i inlägget... Vem du är och hur du hittat bloggen! Byte ut besöksräknaren för några dagar sedan, så den har inte varit med från början tyvärr... Annars hade det ju varit roligt att se det totala antalet med! Får plusa ihop för varje dag de som blivit registrerade i statistiken på "mitt konto" ist...
Tack på förhand! =)

som den trevliga kollegan man är!

Har ju nu varit ledig i 2,5 veckor... Och han som jag åkt med till jobbet har jobbat på som vanligt! Så jag drog iväg ett litet sms förut "Heej... Saknat mina små sms? ;) Har helgerna varit  bra? ...jobbar du ikväll? Tänkte om du ville snacka skit på väg till jobbet så kan jag åka med... *asg*" Man måste ju ställa upp!! Så nu har jag skjuts till jobbet bara så där... Schysst!!!

detta är poesi...


Kurser för män...

Jo, det behöver de verkligen!! (vilken är din favorit?)

KURS 1 - Hur man fyller på ispåsarna! Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder
KURS 2 - WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer från pappershållaren? Diskussionsgrupp
KURS 3 - Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering? Och hur lägga ner den igen efter urinering? Mycket praktiska övningar
KURS 4 - Efter middagen; Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon? Lösningar och exempel på videoband
KURS 5 - Lär dig hitta saker, börja med att ställa de på de rätta ställena istället för att gapa och vända upp och ner på hela boendet. Öppet forum
KURS 6 - Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa. Bilder och ljudband
KURS 7 - Våga fråga efter vägen när du inte hittar. Berättelser ur verkliga livet
KURS 8 - Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen? Körsimulator
KURS 9 - Lär dig skillnaden på fru och mamma. Rollspel
KURS 10 - Hur man lär sig att älska shopping? Andningsteknik,meditation samt mental träning

Några av kurserna vet jag nog garanterat skulle ha räddat några förhållanden, nu menar jag inte att det är enbart mannens fel att ett förhållande blir mindre bra... Det är självklart upp till båda! Men jag tycker att dessa nämnda kurser ovan är KLOCKRENA!!

Tack för kaffet och go natt!
...attack...

sömnproblem

Ja, i morgon kväll är det första natten att jobba för det här året... Ser fram emot det riktigt mycket!! Håller nu även på att vända tillbaka dygnet så att jag ska få mina timmar  jag behöver för att orka jobba om nätterna. Innan ledigheten satt jag vaken till kl 6.00 - 7.00...efter jobbet, något jag måste sluta med. Ska vara i säng senast kl 5.00 ... om inget oplanerat skulle hända under natten förstås! Men när kl var 3.00 inatt kände jag att John Blund drog mig i armen... Men nej, inte än... Satte mig och sorterade lite i datorn, och när kl var 4.00 släckte jag ner - Orkade inte längre! La mig i sängen... klar vaken... Hur många gånger har det inte varit så?? Så jag tog fram mobilen och "lekte" lite!


    ...tills jag somnade... *s*

lördags godis

Så mycket godis det har blivit idag, legat i soffan nästan hela dagen och tyckt synd om mig själv (varit lite febrig) - förutom då jag var och handlade godiset... *s* Så nu är det bara att DANSSSSAAAAAA bort allt!!! Och vad är mer passande då än CaramellDansen... (finns på svenska med om du söker på YouTube)


Kom igen nu då.... det svänger juuuu!!!

"...So move on your feet
Oa-a-a
And wiggle your hips
O-la-la-la
Do as we do
To this melody..."

jag vet att jag är lite konstig (nja, lite mer än vanligt då) men det beror nog på allt socker!!

"...So move on your feet Oa-a-a And wiggle your hips O-la-la-la Do as we do To this melody..."

en liten chock...

Kommer in på blogg.se och vad får jag se - ett inlägg om... Jo, en SEMLA!
Är inte det lite för tidigt???

Fettisdagen (den feta tisdagen) är tisdagen efter fastlagssöndagen och den sista dagen före den kristna fastan; dagen mellan blåmåndagen, tidigare ibland även kallad bullmåndagen, och askonsdagen. Att det är sista dagen innan påskfastan har givit upphov till traditionen att denna dag, och ursprungligen bara denna dag, äta semlor, även kallade fastlagsbullar eller fettisdagsbullar. Eftersom dessa bullar gjordes av vetemjöl (vitt mjöl) kallas denna dag också "vita tisdagen"... (får man inte gå till bolaget då? Hmm...)

På franska kallas dagen för "Mardi Gras", och det är därifrån som Mardi Gras-karnevalen i New Orleans har fått sitt namn. I Finland kallas fettisdagen för "fastlagstisdag". I Österrike heter dagen "Fasching Dienstag" och firas med karneval och festande. I England, USA och många andra engelsktalande länder, kallas dagen för "Shrove Tuesday", en dag då man äter pannkakor till middag. Så nu vet du det!Vad vill du helst ha??... Om du fck välja vad du ville i hela världen...


kylskåps poesi


(svårt när orden är begränsade i antal)


tips - om du har långtråkigt!Bloons Tower Defense 3 
(länk till spelet)

Attans va roligt!! Tur att jag hade en som hade spelat spelet förut brevid mig... för man måste vara liiite förberedd, men som sagt - ATTANS VA ROLIGT!!! Och det var tur att jag inte hade fått intruduktionen i spelet när ledigheten började, utan sista dagen... För på måndag är det dax igen... Men jag längtar faktiskt tillbaka. Ska bli så skönt när allt blir som vanligt igen - sista timmen innan jobbet "Åååå... jag vill inte!!" *s* Men då är det bara att tänka tillbaka på den fina julen och det lugna nyåret som passerat, och faktiskt de 2,5 veckor som jag varit ledig!! Men det blir en lugn första vecka; måndag, onsdag, torsdag och fredag! Sen rullar det på fram till påsk...
...eller är det några röda dagar där emellan??

nyårs löften


Man ska väl egentligen inte berätta om sina löften - Om jag gjorde det, och sen bröt något av dem... Aoutch!! Inte bra! Så jag kommer inte att säga en enda av dem, förutom att jag ska vara gladare och ta allt lite mer positivt. Måste bryta mitt mönster, allt sker väl av en annledning! "Det som inte dödar härdar" Så det är bara att fortsätta le, solen skiner och mina vänner förökar sig... *S* Grattis till den lilla flickan!

Mr.President- Coco jumbo

Får den här låten dig inte att le så vet jag inte vad jag ska ta mig till!!!
skön ju! ... och vilka minnen *s*

Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah  Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah
Hey yo!
Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah  Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah
Hey yo!
Put me up, put me down, Put my feet back on the ground
Put me up, take my heart and make me happy... =)


ha haFöre sliten - sliten - nya tag... med rosor på kinderna *s*
...och solsken i blick!

nyårsdag - ååå vilket drag

Vaknade pigg och allert! Så underbart skönt. Somnade inte föräns kl var fem eller nå i morse, eller nej... den var nog närmare sex innan jag stängde mina ögon. Men vem bryr sig *s* För efter vin, vin och lite mer vin med trevligt sällskap så vart ju kvällen kanon! En kompis kom över efter ett han varit på nyårs fest, så otroligt omtänksamt! Vart lite prat och tittande på Y.T (tänka sig) och lite mer vin! *s* Trodde jag skulle må piss när jag vaknade, men icke! Det har nog någonting med den där vuxen fasen i livet... Kom på mig själv när jag stod upp vid slottet, att; "va fint skattepengarna glittrar på himlen" ja vet... VUXET!! Men va fan!!...

Tog lite bilder på fyverkerierna... men de vart tyvärr inge bra, dålig skärpa på kameran... lite suddiga och mörka! Tror nog att jag var lite ostadig på handen! Måste ju inte vara vuxen heeela tiden! Däremot vart bilderna på efterrätten desto klarare, men det var ju visserligen lite tidigare på kvällen... ;)


Skivad sockerkaka i botten, med lite droppar av den goda vaniljglöggen, sen på med frukt, choklad, samt riven cocos... Sen in i ugnen... Mmmm... med vaniljglassen till (glömde visserligen jordgubbarna - får värma dem och ta dem ikväll ist med glassen som är kvar)
God fortsättning på det nya året!

RSS 2.0