Till alla sötsugna: Här är veckans chokladtröst!
Chokladtröst med vispad vispgrädde
8 bitar
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 1/2 del strösocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt
Till servering:
florsocker
vispad grädde
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten.
3. Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull.
4. Vispa ägg och socker lätt. Blanda samman mjöl och salt.
5. Rör ihop samtliga ingredienser till en jämn smet och bred ut i formen. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
6. Sikta florsocker över kakan och servera med grädde.
(Källa: http://www.na.se/artikel.asp?intID=1432063)
Har dock inte gjort den själv - men visst ser den god ut!!!
Är man jättesugen på kladdkaka och bara har 5 min över, finns det en på ica.se. Man gör den i micron och är toppengod. Vi har gjort den flera gånger.
Ahaaaaa...